Pain leiri 20. huhtikuuta TMT:llä!

Erittäin kokenut thainyrkkeilyvalmentaja ja -ottelija Pai tulee vetämään kaksiosaisen thainyrkkeilyleirin 20. huhtikuuta TMT:llä. Harjoitusajat ovat lauantaina klo 10-12:00 ja 14-16:00. Leirin hinta on 30 euroa (hinta on sama vaikka osallistuu yhteen harjoitukseen).

Prasong Jongsungnern tuttavallisemmin Pai on thainyrkkeilyn pitkän linjan ammattilainen yli 30 vuoden kokemuksellaan. Pailla on pitkä ura niin ottelijana kuin valmentajanakin. Miehellä on takanaan noin 200 ottelua ja hän on toiminut ammatikseen valmentajana yli 10 vuoden ajan, josta suuren osan lajin kotimaassa Thaimaassa ja myöhemmin myös Suomessa. Tämä mies tietää mistä Muay Thaissa on kyse!

Pai kiinnostui thainyrkkeilystä 12-vuotiaana, kun näki paikallisten kyläläisten harjoittelevan ja ottelevan temppeli- sekä kyläjuhlissa. Hän aloitti harjoittelun Sor Saengklain salilla kotikylässään Ban Thaenissa Chaiyaphumin provinssissa, Keski-Thaimaassa. Pai on kotoisin köyhistä oloista ja se näkyi myös hänen kotikylänsä salissa, joka oli todella pieni ja askeettinen. Salilla oli vain yksi säkki ja harjoittelu tapahtui kovapohjaisella kadulla. Pai aloitti ottelemisen -29 kg painosarjassa, hankkien näin ensimmäisen ottelupalkkionsa perheelleensä pikkupoikana.

Kolme vuotta myöhemmin 15-vuotiaana Pai lähti Pohjois-Thaimaahan Por Samanchai -salille Phayaon provinssiin, jossa otteli nimellä Paipok. Hänen uransa oli nousussa ja hän otteli aktiivisesti ympäri Thaimaata, myös ensimmäistä kertaa Lumpinilla ja thaimaalaisella TV-kanava 8:lla. Kun Pai täytti 18-vuotta hän muutti Bangkokiin ja aloitti harjoittelun Thammachartin salilla, jossa hän otteli aktiivisesti 10 vuoden ajan. Salilla Pai tutustui nykyään myös Suomessa asuvaan Deo ”Check Bin” Phetsangkhatiin, joka oli tuolloin 11-vuotias ja vasta aloittamassa kilpauraansa. Paista tuli hänelle eräänlainen isoveli hahmo. Bangkokissa Pai käytti ottelijanimenään Porncharoen Thammachart ja otteli säännöllisesti muun muassa Rachadamnernilla, Lumpinilla ja TV kanava 9:n otteluissa kohdaten painosarjansa useita kovia thaimaalaisia nimiä, kuten Raikangwon sor Tor Ranin, Samartsong Lukkhlongtan, Wirachart Roemkanchang, Littichai sor Charoensiri, Phanphajak Thammakasem ja Singnyng Udomvitthaya Gym.

Pai oikealla.

Pai vietti Bangkokissa 10 vuoden ajan ottelijaelämää, jonka jälkeen hän lähti 28-vuotiaana Phukettiin, Etelä-Thaimaahan kokeilemaan siipiään valmentajana, ja tottakai myös ottelemaan. Pai ei viihtynyt Phuketissa kovin pitkään ja siirtyikin sieltä Hua Hiniin ensin Nor Sakchalerniin ja sen jälkeen Grand Sportin -salille, jossa hän jatkoi jonkin aikaa ottelemista valmentamisen ohella. Täytettyään 32 vuotta Pai lopetti kaksikymmentä vuotta kestäneen kilpauransa ja keskittyi valmentamiseen. Kilpauran aikana hänelle saldokseen kertyi huimat 180 ottelua ja lisäksi vielä Pohjois-Thaimaan mestaruus.

Paille on valmentamisen ja ottelemisen lisäksi tullut tutuksi myös thainyrkkeilytapahtumien promoottorin, managerin ja juontajan roolit, joista hän sai kokemusta Hua Hinin Grand Sport Gymillä. Vuonna 2007 Pai perusti Hua Hiniin oman Sit Porncharoen Gym -nimisen salin joka toimi vuoteen 2009 asti. Siellä hän valmensi mm. Lumpinilla ja Rachadamnernilla otellutta Thomas Sit Porncharoenia joka edelleen aktiivinen ottelija Thaimaassa ja tuttu muun muassa Max Muay Thai -tapahtumasta. Pai toimi Thaimaassa ammattivalmentajana reilun 10 vuoden ajan, jonka aikana hän oppi ulkomaalaisilta oppilailtaan englannin kielen. Vuonna 2010 Pai muutti suomalaisen vaimonsa kanssa Suomeen, ja aloitti valmentamisen King of the Ring -seurassa sekä nyt MUAY TRIBE -salilla. Pai on nyttemin oppinut myös puhumaan hieman suomen kieltä.”

Lähde: Muaytribe.fi