Kaksi Suomen mestaruutta SM-kisoista

Lauantain SM-matsit.

Semifinaali 86kg
Rewayat Habibi Turku Muay Thai – Riku Leinonen PR Fight Team

Ravi otteli hyvin 1. erän ja löi vastaan monta kertaa onnistuneesti. 1. erän voittajaksi ilmoitettiin Ravi. Toisessa erässä Leinosen painostus alkoi tuottaa tulosta ja Ravin kestävyys alkoi pettää. Toinen ja kolmas erä menivät Leinoselle ja ottelu päättyi 3-0. Ravilla oli SM-kisoihin lyhyt valmistautuminen ja se kyllähän se näkyy suorituksessa. Eikun tsemmpiä tuleviin treeneihin, kondista on helppo tehdä.

Raville 86-kilon sarjan SM-pronssia.

Semifinaali 71kg
Veeti Liimatainen Turku Muay Thai – Kare Rasilainen Espoo Thaiboxing Club

Vastustajalla oli 3 viimeisintä ottelua päättynyt ennen täyttä aikaa ja hän löi videoiden perusteella vahvasti. Veetille kovat lyönnit eivät tuottaneet ongelmaa tiukan suojauksen ansiosta. Potkut alkoivat purra jo eka erässä, jonka voittajaksi Veeti julistettiin. Toinen erä oli jo Veetin näytöstä ja vastustajan nenä aukesi. Kolmannessa erässä pelattiin jo yhtä maalia ja vastustaja kuunteli luvunlaskun iskuista. Selvä 3-0 voitto Veetille ja paikka sunnuntain finaaliin.

Finaali 16-17v -63,5kg
Nico Auvinen Turku Muay Thai – Rene Partida Crest PFC

Nico aloitti röyhkeästi ja reippaasti. Toiminta oli selvää Nicon hallintaa ja varsinkin alapotkut purivat perille. Nico voitti ottelun kaikki erät hienon suorituksen ansiosta. Tämä on Nicon kolmas nuorten Suomen mestaruus.

Sunnuntain SM-matsit.

Finaali 71kg
Veeti Liimatainen Turku Muay Thai – Panu Kosunen Helsinki Thaiboxing Club

Veeti sai vastaansa ennakkosuosikin ja maajoukkueottelija Panu Kosusen. Kosunen tuli kovaa päälle, mutta Veeti vastaiskut pysäyttivät hänet ja alkoi tasainen jauhanta kovilla lyönneillä ja potkuilla. Kosunen voitti tilanteita ja kaksi ensimmäistä erää menivät hänelle. Veeti pysyi mukana vauhdissa ja pystyi painostamaan 3. erässä Kosusta. Pistetappio oli odotettu tulos, mutta ottelu oli erinomainen suoritus Veetiltä, joka on kilpaillut vasta puolitoista vuotta (1. ottelu 05/2022). Panu Kosunen valittiin kilpailuiden parhaimmaksi ottelijaksi ja finaali oli varmasti tasollisesti kisojen parhaimmasta päästä.

Finaali 63,5kg

Ommi Mingsupphakun Turku Muay Thai – Elliina Paju RNC Sport Club

Elliina oli tullut myymään nahkansa kalliisti ja se myös näkyi. Ommin pysäytyspotkut tehosivat kovaa päälle rynnistäneeseen Elliinaan. Ommi hallitsi kehän tapahtumia ja upotti potkuja vastustajaan, niin että hän voitti ottelun kaikki erät. Hieno suoritus Ommilta ja tämä oli hänelle uran kolmas Suomen mestaruus!

SM-kilpailuiden videotallenteet löytyvät Twitch:stä.