Hyvinkään salikisoista 2 voittoa ja hajaäänitappio

Lauantaina 12.11.2016 Hyvinkään RNC Sport Clubilla järjestetyissä salikisoissa otteli kolme ensikertailaista thainyrkkeilykehässä.

Paremmin potkunyrkkeilijänä tunnettu Kaisa Leino otteli 3×2 minuutin mittaisen salikilpailuottelun Jenni Kiviojaa (Sisu Gym) vastaan. Kaisa otteli tarkkaavaisesti vastaaniskien Jenniä pysäreillään ja hämäyksen jälkeisillä alapotkuillaan. Potkunyrkkeilytaustainen Kaisa joutui lähiottelussa thainyrkkeilytestiin, mutta selvisi useimmista tilanteista voittajana, joten transitio uuden lajin pariin oli onnistunut. Kivioja yritti saada konettaa käyntiin potkupelillä, mutta Leinon etäisyydenpito ja vastaiskut hämäsivät sen verran, että voitto matkasi Turkuun lukemin 3-0.

Sheima Amirkhani otteli sarjaa ylempänä 57-kiloisissa, koska hänen alkuperäinen vastustajansa oli tullut kipeäksi. Harjoitusvuosiltaan kokeneempi, mutta samassa tilaisuudessa jo yhden ottelun otellut Jemina Pitkälä oli ottelun ennakkosuosikki. Amirkhani oli ensimmäisessä erässä ehkä parempi, käyttäen potkuja ja nyrkkeilylyöntejään. Toisessa molempien ottelijoiden happi alkoi käydä väliin ja Amirkhanin kokemattomuus alkoi näkyä tekniikoiden hajoamisena. Pitkälä jäi silti Amirkhanin jalkoihin, eikä kyennyt onnistuneisiin vastaiskuihin. Kolmas erä oli kakkosen toisintoa ja epäselvät tilanteet sekä vajaat osumat jättivät voiton ilmaan roikkumaan. Tuomion julistaessa 2-1 Porin Jemina Pitkälälle, kävi selväksi, että voittoa punnitessa oli vaaka hiukan kallistunut paremmin tekniikan puolelle innokkaan ryntäämisen sijaan.

Susanna Lamminpää kohtasi 67-kiloisissa Satu Ukkosen (KoTKB) Kouvolasta. Kun kongi kumahti hyökkäsi Lamminpää vahvoin alapotkuin ja viuhuvin koukuin lähiotteluun, eikä antanut kouvolalaiselle tilaa omille hyökkäyksille. Ensimmäinen erä kului Lamminpään ohjaksissa. Toinenkin erä oli vielä turuttaren, mutta kolmannessa erässä kouvolatar heräsi taistelemaan. Pistekaula oli kasvanut jo riittävän suureksi, mutta lopun taisteluhalu oli saanut yhden tuomarin epäileväiseksi ja voitto tuli 2-1 Susanna Lamminpäälle.

Salikilpailumatkalla oli myös TMT:läisiä kannattamassa omiaan ja saimme ottelijoillemme hienon taustavoiman, jota ilman emme olisi pärjänneet :)