Daniel Forsberg kaatoi nelinkertaisen maailmanmestarin Tsekeissä

Lauantaina 5.12. Prahassa otellussa Gibu Fight Night 2 illassa Daniel Forsberg haastoi rohkeasti Tsekkiläisen Jiri Zakin. Yli sadan matsin recordin ja kolmen tyrmäysvoiton putkessa vastaan asettunut Zak oli paperilla niin kova nimi, että paikallinen vedonlyöntitoimisto antoi Forsbergille yli viiden voittokerrointa. Alivoima kokemuksessa oli huomattava ja ylivoimaa tuli vielä painosarjasta, joka oli Forsbergin sarjaa ylempänä 86-kiloisissa.

Kun itse kongi kumahti kävi puolen erän jälkeen selväksi, ettei Zak ollutkaan enää 37-vuotiaana salamannopea, vaikka olikin syksyllä voittanut tyrmäyksellä pienemmän liiton maailmanmesaruuden. Toisessa erässä Forsberg kumautti lyönnillään Zakin kanveesiin erän lopussa, eikä itävaltalainen kehätuomari laskenut lukua. Sitä seurasi hurja iskusarja, kun Daniel yritti päättää ottelun jo toisessa erässä. Zakin onnistui suojata itseään niin hyvin, etteivät lyönnit löytäneet perille. Kolmas erä oli myös Forsbergin, joka tuli rohkeammaksi ja yritti yhä enemmän osua kyynärpääiskuillaan. Nenänjuuressa oli jo tihkuva haava ja 4. erässä kyynärpää löysi Zakin nenän, joka ilmeisemmin murtui. Samassa erässä Zakin silmäkulma aukesi, jota lääkärikin joutui tutkimaan. Viimeisessä erässä Zak yritti pari kertaa hyökätä, mutta Forsberg sai hyökkäykset torjuttua.

Daniel Forsberg julistettiin ottelun voittajaksi kaikin tuomariäänin 3-0. Hän on tänä vuonna voittanut kaikki kuusi käymäänsä ottelua, sekä voittanut SM-kultaa thai- ja potkunyrkkeilyssä sekä PM-kultaa thainyrkkeilyssä.