Daniel Forsberg iski Pohjoismaiden mestariksi, Lembergille SM-hopeaa junioreista

Oulussa viikonloppuna järjestetyssä PM-kilpailuissa ja junioreiden SM-kilpailuissa Turku Muay Thain ottelijat voittivat kultaa ja hopeaa. 81-kilon Daniel Forsberg voitti kaikin tuomariäänin norjalaisen Joakim Siljubergin PM-finaalissa. Sairastelu oli vienyt Forsbergin otteista parhaimman terän ja otteleminen ei ollut yhtä räjähtävää kuin reilu kuukausi sitten Turussa nähdyssä ravintolaillassa. Forsberg antoi parhaimmat iskut toisen erän alussa, kun Siljubergin kypärä pyörähteli lyöntien voimasta ja yksi kyynärpää tavoitti norjalaisen otsalohkon. Siljuberg kesti myös suuren määrän alapotkuja ja oli parhaimmillaan ensimmäisessä erässä. Kaksi viimeistä erää oli Forsbergin dominointia ja hän sai lanteilleen ottelun päätteeksi ”Nordic Champion” mestaruusvyön. Tämä oli Forsbergin uran 8. mestaruustitteli ja tämän vuoden 3. titteli.

Ensi kertaa junioreiden SM-kilpailuihin osallistunut 15-vuotias Adiel Lemberg kohtasi 81-kiloisten finaalissa helsinkiläisen Jere Kujalan. Adielin oikeassa jalassa oli paha penikka, joka esti harjoittelun ja kilpailemisen oikealla jalalla. Ottelu alkoi Kujalan röyhkeillä hyökkäyksillä ja pitempänä sekä liikkuvampana hän tuotti vaikeuksia Lembergin koviin lyönteihin ja potkuihin perustuvalle tyylille. Toisessa erässä kova pysäytyspotku osui täydellä voimalla Lembergin kasvoihin. Lemberg jatkoi hyvää taistelua ottelun loppuun asti, mutta Kujalan hyvä taktiikka ja häiritsevä nenäverenvuoto olivat ylivoimaisia Lembergille. Adiel Lemberg palkittiin 81-kiloisten junioreiden SM-hopealla.

Vladimir Golubev otteli turnausten ulkopuolella, koska 75-kiloisissa junioreissa ei ollut osallistujia. Oulun Juhani Fyrsten kohtasi ”Vladdun” kolmieräisessä kamppailussa, jossa molemmat jakoivat hyvin iskuja. Sitä mukaa kun 1. erä vanheni kävi selvemmäksi, että ukrainalaistaustainen Vladimir hallitsi paremmin iskujenvaihdot. Toisessa erässä tuomari laski lukua vahvan sarjan päätteeksi Fyrstenille ja päätti keskeyttää ottelun toisen luvunlaskun jälkeen, vaikka Fyrstenillä ei ollut suurta hätää. Vladimir Golubeville siis toisen erän TKO-voitto.