Vitosvoitto (5-0) Crestin salikilpailuista

TMT:n kisaryhmä nappasi komean vitosvoiton tänään Crestin salikilpailuista Helsingistä. Vaikka 10 ottelijasta vain viisi sai ottelun, oli päivä kaikkea muuta kuin pettymys. Mukana oli kisaryhmän ottelijoita ja cutman-koulutukseen pyrkivä ottelijan isä ja seuran tukipilari Mark Bertenyi.

44kg Albert Bertenyi, 12v, 2 ottelua vs 35kg, Istref Peci, 11 v (2, ottelua) 3-0

Ensimmäisenä turkulaisista otteli junnu-Albert, jonka vastustajaksi oli ilmoittautunut 9 kiloa kevyempi Istref. 3×1 minuutin mittaisen ottelun 1. erässä molemmat pojat olivat aktiivisia potkuin, sillä kaikenlainen pääkontakti oli kielletty. Toisessa erässä painoero alkoi tuntua ja olimme sopineet omasta aloitteestamme, että voimaa himmataan tarvittaessa. Se oli myös tuomareidenkin käsky ottelun aikana. Istref otteli rohkeasti loppuun asti, vaikka saikin kipeän osuman kylkeensä. Vaikka voitto matkasikin meidän seuran nuorelle kisaryhmäläiselle, nostamme hattua vastustajan kulmaan ja rohkealle Istref-pojalle. Kutsuimme hänet ja hänen veljensä meille vierailulle, sillä ties vaikka jonain päivänä pojat ovat samassa maajoukkueessa. Onnea Albert!

-81kg Rewayat Habibi, TMT vs. Olli Pärssinen, HTBC 3 – 0

”Ravi” kohtasi vahvan Olli Pärssisen C-luokan ottelussa, jossa Pärssinen osoitti ettei ekakertalainen ole välttämättä mikään heittopussi. Ottelu alkoi kiihkeällä iskujen vaihdolla, jossa kokeneempi Ravi oli osuvampi. Potkut vedettiin täysillä, eikä oikeastaan missään kohtaa säästelty paukkuja. Toisessa erässä Ravi löi Pärssisen hieman sekaisin ja kehätuomari laski hänelle luvun. Ottelu jatkui mylläkästä huolimatta kolmanteen erään. Kuten olettaa saattaa, eväät oli syöty kahdessa aikaisemmassa erässä ja tässä erässä yritettiin pelkästään hidastuneita voimaiskuja. Kun kongi kumahti oli ainakin TMT:n kulmalle selvää, että Ravi oli voittanut ottelun. Se oli myös pistetuomareiden päätös, kaikin tuomariäänin 3-0. Onnittelemme Ravia ensimmäisestä thainyrkkeilyvoitostaan! Kova harjoittelu kannattaa aina!

-63,5kg Maija Lehto, TMT vs. Laura Lind, CAF 3-0

Maija aloitti kolmieräisen ja kahden minuutin mittaisen 1. erän yllättäen rauhallisesti. Koviin myllyihin helposti lähtevä ja kehäköydet kehäännoustessaan rikkonut Maija tarkkaili vastustajaansa ja nappaili potkuillaan ja koukuillaan osumia. Tälläinen strategia ei kulmalle kelvannut, joten Maija lyötiin liekkeihin ja päästettiin irti. Toisessa erässä tahti olikin toinen ja tuttu taktiikka hyökkäystä-seuraava-jatkohyökkäys alkoi purra. Myöskin kolmas erä mentiin samoissa tunnelmissa ja vastustaja oli jäänyt jalkoihin kovassa temmossa. Maija voitti ottelun kaikin tuomariäänin ja lähetti tuomionjulistuksessa voiton suudelman ylöspäin. Onnea Maija!

-57kg Mintra Nukki, TMT vs. Rauha Halko, CAF 2-1

Sarjaa ylempänä otellut Mintra aloitti ottelun terävillä vastaiskuilla huomattavasti pitempään Rauhaan. Lähiottelut olivatkin siksi vaikeita turkulaiselle, mutta myös hän onnistui polvipotkuissaan ja iski pari kertaa kyynärpäällä, jota myöskin vastustaja tarjoili. Kolmannessa erässä helsingitär haistoi Mintran heikentyneen kestävyyden ja kävi hanakasti päälle. Viimeinen erä oli selvästi vastustajan, mutta TMT:n kulmassa uumoiltiin, että kaksi ensimmäistä erää riittivät voittoon. Niin myös kävi, voitto tuli hajaäänin 2-1. Onnittelut ”Mimmulle” uransa 1. ottelustaan ja voitosta!

+71kg Tea Läntinen, TMT vs. Emma Nurmi, Pori 3 – 0

Tea sai vastaansa ensikertalaisen Emman, joka oli lähtenyt rohkeasti haastamaan jo monta kertaa kehässä ollutta turkutarta. Hänen lyöntihyökkäykset pysähtyivät Tean pysäreihin, joista Tea jatkoi omilla lyönneillään. Ottelua vaivasi pienoinen puuroutuminen, mutta tämä oli hyvä välietappi Tealle, joka valmistautuu Tukholmassa 26.10 oteltavaan Girls Empire otteluiltaan. Onnittelut Tealle voitosta!