Ruotsissa voitettiin enemmän kuin hävittiin

Tukholman etelä-puolella käytiin eilen Southside battle XXI nimiset salikilpailut, joihin TMT:ltä osallistui seitsemän ottelijaa. Positiivinen yllätys oli salikisa- eli C-luokan täysi kontakti ja rintapanssarin puuttuminen. Kyseiset rajoitukset ovat lähinnä haitanneet ottelemista. Joukkue viihtyi reissussa hyvin ja seuramme tuki mittavasti kilpailuiden matkakustannuksia. Miellyttävää oli myös, että kaikille osallistujille löydettiin vastustaja, jopa isoveljeään kannustamaan lähteneelle 10-vuotiaalle Navidille, joka on vasta junnuryhmässä. Kuten kaikkiin kilpailuhin kuuluu, koimme onnistumisia ja epäonnistumisia, mutta keskiarvo jäi helposti plussan puolelle. Viidestä ottelusta kolme voittoa näytti, että olemme kovempi tasoisemman naapurimaamme tasolla kilpailuseurana.

 

Ennen aikuisten otteluita junnut ottelivat ruotsalaisten omassa diplom-luokassa, jossa kontaktin täytyy olla höyhenen kevyttä ja ottelut päättyvät tasan. Navid oli kirjaimellisesti päätä lyhempi vastustajaansa, joka oli seitsemän kiloa painavempi. Kun elopainoa on vasta 31 kiloa, niin painoero on huomattava. Junnuryhmäläinen oli kilpakehässä ensimmäistä kertaa ja kokemuksesta jäi mukava muisto sekä diplomi. Kiitos Navidin perheelle ja sukulaisille, jotka olivat mukana kannustamassa myös muita ottelijoita!

 

Toisena otteli myöskin diplom-luokassa Navidin isoveli Mehrad. Kehätuomari sai varoitella Mehkua ja vastustajaa tuon tuosta ”liian kovasta” kontaktista. Toisessa erässä ottelu laitettiin poikki ja diplomit jäi saamatta.

Juuli otteli uran parhaimman ottelunsa fiksulla ja liikkuvaisemmalla tyylillä. Aikaisempi täydellä teholla jatkuva hyökkääminen vaihdettiin pelaamiseen ja se tuotti tulosta. Juuli kaatoi ja heitti vastustajansa nurin kymmenkunta kertaa ja teki jopa hyppypolvia. Hieno ottelu, hieno voitto.

Susannalla oli vastustajana Alfa nimisen salin fyysinen ruotsitar. Kamppailutilanteissa voimaero näkyi, mutta Susanna taisteli urheasti ja lähti lyömään ristiin, vähät siitä välittämättä. Ottelu antoi paljon uusia ideoita tuleviin harjoituksiin.

Tea sai vihdoin tasoisensa vastustajan ja sai otella kolme erää täyttä höökiä. Alun nyrkkeilyrynnäkkö vaihdettiin jaloilla ottelemiseen, kun ruotsittaren nyrkkeilytaidot alkoivat tuottaa hankaluuksia. Tämä oli myös Tean paras ottelu.

Maija teki debyytin suoraan kansainväliseen kehään ja näytti, että ei se koko vaan taistelutahto. Vastustaja sai heti ensisekunneista sellaisen heijariryöpyn päähänsä, että tekniikkapotkut lakkasivat toimimasta. Kun suuri kypärä valui silmille, Maija nosti leuan pystyyn, että näki jakaa moukareita. Missään vaiheessa ruotsalainen ei päässyt omaan rytmiinsä, kun moukareita antava herhiläinen pörräsi kimpussa. Yleisö lämpesikin ottelulle siinä määrin, ettei huutamalla kulmasta saanut ääntänsä kuuluviin. Upea taistelutahdon esitys Maijalta, tämä nainen ei pakittele!

Sari joutui todella kovatasoisen vastustajan pariksi, vaikka tällä oli yksi ottelu ja saman verran treenivuosia. Odenplanin kovasta seurasta ja kahden maailmanmestarin treenikaverista Sari sai niin kovan vastustajan, että puolen erän jälkeen yksinkertaisesti taidot loppuivat. Toisessa erässä tuli seisova luvunlasku, jonka jälkeen TMT:n valmentaja heitti pyyhkeen kehään. Vaikka tulos olikin todella harmillinen, oli Sari parin tunnin päästä sitä mieltä, että se oli hieno kokemus.

 

21.4.2018 Southside battle XXI – tulokset

Diplom-luokka*
38kg Navid Karami TMT vs Felix Örneklint SWE, Draw
51kg Mehrad Karami TMT vs Alex Lindgren SWE, Disq.

B-luokka
63,5kg Juuli Porkka TMT vs Emelie Bjelmark SWE, 3-0
67kg Susanna Lamminpää TMT vs Viktoria Lauenstein SWE 0-3
57kg Sari Kajarila TMT vs Alexandra Sohlin SWE avustajan luov. R2 voittaja Sohlin

C-luokka**
75kg Tea Läntinen TMT vs Camilla Moberg SWE 3-0
60kg Maija Lehto TMT vs Matilda Nyberg SWE 2-1

* ottelut päättyvät tasan ja kontakti light, muuten diskataan
** täysi kontakti, ei panssaria